Naimah's FotoPage
COLOURS OF MY LIFE...
By: Naimah Haieiman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 15-Oct-2008 04:28 Email | Share | | Bookmark
Jalan-jalan Raya ke-5

tunggu turn nak naik kuda
kena q dulu
ni kat IOI Mall
View all 11 photos...
Raya ke-5, tak dak apa nak buat kat umah, pi jalan-jalan lah...merayap merata. Tak dak sbb nak kluaq pun, aku usaha mereka2 sbb nak ajak wak kluaq jugak. Smp ke Jln. Masjid India nun....heheheheh...bukan apa, time sblm raya tak pi jenguk sana pun, pi time slps raya...lengang ja kat situ....tp rega still rega raya lagik....ihiks

Eh...perasan tak rambut baru Khairieena....haa...lupa plak nak cerita kan. Aku potong sendiri masa kat Penang hari tu...sib baik dia ok, w/pun payah jugak sbb dia suka bergerak2 kan, pastu kena buat cepat2, sbb budak mana bleh tunggu lama2 dok satu tempat. Sib baik ok ja, tak compang camping...hehehehe


Tuesday, 14-Oct-2008 02:30 Email | Share | | Bookmark
Selamat Hari Raya Aidilfitri 2008

pagi raya bersama Azim
malu2 kucing plak
hidangan sarapan
View all 29 photos...
Walaupun byk lg entry2 lain yg blom masuk....terpaksa la dipospon sbb raya lg penting dan best kannn...

Tahun ni aku beraya di Keratong, Pahang, kampung belah suami. Tapi tak mcm tahun2 yg dulu, kami balik awal, tahun ni wak tak dpt cuti awal, kami balik hari Selasa, 30/9 tu...itupun dah kul 2 ptg, baru bertolak. Sebelum bertolak balik tu, mmg aku dah check semua beg baju kami 3 beranak cukup dan segala barang yang dibawak balik dah masuk dlm keta, termasuk la segala suis dlm umah tu dah tutup. Then baru bertolak...kt hiway, jalan lancar, keta tak banyak lg...ok la.

Nak dijadikan cerita, tgh aku dok balas membalas sms ucapan hari raya tu, aku ternampak satu kereta yg lalu sebelah tergantung la baju2 raya depa anak beranak. Otomatik aku pusing kat wak, terus soh dia patah balik umah, walau cemana pun kena jugak patah balik umah. Tercengang2 la mamat ni...dia tanya aku apsal nak patah balik pulak? Dengan takut2 tp terpaksa, aku ckp la jugak yg baju raya kami semuanya tertinggal kat umah!! Apa lagi...mengamok la mamat tu...aku pun ckp la...dah Allah nak bg terlupa nak buat cemana lg...kena la terima, tak baik marah2, dah nak raya ni....heheheehe...tp dia bwk keta mcm ribut gak, berckp pun sepatah2 ja. Sib baik tak kena speed trap...kalo tidak hangus duit raya.

Then dah balik umah, dah amik baju raya, baru start balik perjalanan balik ke kampung. Yg buleh lupa tu bukannya apa, aku dah siap iron semua baju tu, then sangkut la kat blkg pintu bilik, takut bila dah kat umah mentua nanti tak sempat nak iron, kan balik pun dah last minit kan. Dah dok blkg pintu, mmg haruslah terlupa kan.... Pastu bila dah kat hiway dah tentu2 la keta pun dah byk...baru lps bangi dah jammed...adooii...lg la hangin wak tu. Terus dia masuk ikut nilai, pastu ikut jalan dalam ja smp Seremban, dgr kat radio hiway mmg jammed smp lps Senawang nun, dan time kami smp kat somban tu, kat hiway masih bergerak merangkak2....hehehehe sib baik ikut jalan dalam. Dalam pada tu, aku ni punya la jaga tutur bahasa bersembang dgn wak, takut dia hangin lg sbb jammed kan....tp dia dah cool dah...lega. Tp dia terkilan skit la sbb tak sempat berbuka posa dgn family dia, kami berbuka posa kat KFC Kuala Pilah ja. Lps maghrib baru teruskan perjalanan...tak penah2 aku balik raya pada malam raya...inilah pertama kali, umah mentua lg tu....ehhh bukannya aku tak nak balik awai tau, wak yg tak bleh cuti awai!!

Pagi raya mak mentua aku pakai baju yg aku belikan...heheeheh...rasa bangga siot! Then mcm besalah dorang pegi semayang raya, pastu sesi bersalaman bermaafan, pastu ada baraan...pastu pegi beraya umah jiran2 sebelah umah ja....aku sempat pegi 1 rumah ja, sbbnya Khairieena dah buat hal, ngantok la tu. Mana taknya bangun kul 6 pagi. Sebelah petangnya pulak, mak mentua aku dah buat appointment dgn kedai gambaq utk ambik gambaq family..sementelah dah bertambah ahli baru iaitu 2 org biras aku yg baru kawin hari tu. Punya la susahnya nak amik gambaq tu, sbbnya bebudak kecik ni lah, mmg tak dok diam, nak nangeh ja sbb masing2 tak cukup tidoq. Tak tau la gambaq tu jadi cemana.... Pastu pegi beraya lg smp la kul 9.30 mlm baru balik umah...huh...letihnyaaaa....aku dah nak kena berkemas pulak, sbb esok paginya (raya ke-2) nak bertolak balik Puchong pulak.

Raya ke-2, balik ke Puchong dulu...makan2, lepak2, kemas2...kul 5 ptg, baru bertolak balik ke Penang pulak. Aku drive smp Ipoh, sib baik Khairieena tak kaco, dia tidoq ja sepanjang jalan atas dada papanya....hehehehe letih la tu. Smp Ipoh, wak plak drive....perjalanan lancar al maklum la raya ke-2 kan...smp umah mak aku kul 9.00 mlm. Riuh rendah satu umah sbbnya Khairieena jumpak baby (anak abg aku) baru 10 bulan.....Khairieena mmg suka sangat bila jumpak baby, org lain tak bleh pegang dah. Aku pegang lagi la....menjerit meraung la dia. Tapi mmg best...alah...dah family sendiri nak kata apa lg kan...mmg best la! hehehehe...family mentua pun best gak...tp kena kontrol ayu skit...hahahahaha

Raya ke-3, tak pegi kemana2 pun, cuma keluar beli barang dapur mak aku ja, lgpun hari hujan. Malas nak beraya la....dok umah lg best. Raya ke-4, kakak aku nak balik Puchong dah, kami yg lain nak pegi umah kakak aku sorang kat Sg. Petani. Dia baru ja pindah masuk umah tu....tu sbb la nak bwk mak ayah aku pegi jenguk umah baru tu. Mmg cantik la w/pun tak besar, tp selesa...aku suka! Khairieena mcm tak nak balik la sbb ada kakak Husna....makan pun tak heran dah. Ptg kami bertolak balik ke Puchong....fhuh....mmg jammed gila!! Start kat tol Juru lg dah jammed....at last wak masuk ikut Kuala Kangsar, pastu ikut jalan dalam la, apa lagi. Berhenti kat masjid kampung apa tah, semayang maghrib, pastu terus smp Ipoh. Masuk hiway balik, jammed jugak, tp tak teruk la, still berjalan, ok la. Tp aku tak merasa apa2 kesan jammed tu pun, sbbnya aku tidoq sepanjang jalan smp la ke Puchong kul 12.30 tgh malam.....hehehehehe...terjaga pun kejap2 ja pun. Khairieena pun tidoq, tak byk jaga sgt....senang keja aku.

So itu ja lah aktiviti raya aku....mmg tak nampak meriah pun, tp asal jumpak family, apa kesah benda lain lg kan!! Yang penting balik beraya di kedua2 kampung, tak lama, kejap pun jadilah....mak ayah dah bersyukur sgt bila nampak muka anak2 balik...ye tak? Pasni aktiviti menjamu selera plak....berduyun2 jemputan rumah terbuka...ofis aku nak buat jemuan raya gak minggu ni....so mmg bz sket.

Apapun, blom terlambat rasanya aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin kepada semua sanak saudara, rakan taulan, sahabat handai...semoga keberkatan bulan mulia ini akan memberi seribu makna dan menambah kesyukuran kita kepada Ilahi...Amin.


Wednesday, 10-Sep-2008 00:33 Email | Share | | Bookmark
Potong kek

stoberi coklat kek
nak tiup lilin
dan padam
View all 15 photos...
haa...walaupun dah terlewat...tapi letak jugaklah gambar2 dia potong kek sepotong tuh! Mmg menggedik ja bila dia nampak kotak kek dlm keta masa amik dia dr umah nanny dia. Kalau blh nak soh bukak waktu tu jugak....perangai budak2 mmg camtu kan...cuma dulu time aku kecik2 tak la merasa kek2 camni time besday. Dah sekolah baru tau apa itu sambut besday...hehehehe

Then balik kg masa merdeka sbb nak sambut posa kat kg....besday anak sedara aku, Husna pd 30/8...so mak dia (kakak aku) dah order kek coklat nak sambut sama2. Alah bukannya sambut panggil sesapa pun....sesama kami dlm umah tu ja pun. Tapi budak2 tetap budak2 kan....depa tetap riang gumbira...makannya skit ja pun.

Apapun...anak aku dah cukup 3 tahun....tahun depan dah 4 tahun...cemana ni?? Aku masih berpikir nak masukkan ke tadika umur 4 tahun ke atau tunggu 5 tahun? Tgk dia mcm kecik lg ja...rasa mcm tak brapa harap la masuk tadika tu nanti....isshhhh


Tuesday, 26-Aug-2008 08:25 Email | Share | | Bookmark
HAPPY BESDAY TO MY DAUGHTER!!!

10 hari
2 bln
3 bln
View all 14 photos...
Happy besday to u....happy besday to u...happy besday to Khairieena...happy besday to u...!!!

Haaa...dah cukup 3 tahun budak Khairieena nih....dah bleh tambah ahli dah nih....hehehehe....
Kejap ja rasanya, dah 3 tahun itu budak....bermacam2 kerenah, perangai, angin suma ada. Hari2 kena marah ngan aku....hehehehe....kl buat salah mmg la kena marah kannnn...lgpun aku ni bukanlah mama yg lemah lembut gemalai gitu....hishhh....tak kose nak lemah lembut aih! Walaupun fizikal dia kecik, tak mcm budak 3 tahun, tp perangainya mmg mengalahkan 3 tahun dan seropa budak lelaki daa.... dan...bukan la nak puji lebih2, tp mmg dia makin cerdik la...itu la dia budak tak cukup bulan!!

Gambar blom disnap pun...ye lah aku bz la, tak dak sambutan apa pun, aku belikan slices secret recipe's cake ja...tunggu la dia besar sket br nak buat sambutan apa bala tu, skang ni dia bukannya tau pun besday dia ka apa ka...untung jugak aku!!



Friday, 22-Aug-2008 02:06 Email | Share | | Bookmark
Besday Kak Leha

keknya...kecik comey ja
besday girl yg terkojut!
 
View all 10 photos...
haaa...terkejut...terkejut! ni mmg betoi seprais!! Kak leha mmg tak sangka lgsg....hehehehe...thanx to nurul, sbb kami yg lain pun terkejut jugak! Sedap tau kek tu....maybe sbb dia kecik comey kot...ye lah kl besar bagak sapa pulak nak abihkan.

Pastu pegi q kat jco plak....yg tak bestnya donut aku tertukaq dgn nurul....huhuuu blk umah br tau. So donut tu telah diabihkan oleh wak dgn sekelip mata je....aku n khairieena cuma sempat rasa 1 je. Takpa....jco tu dekat ja pun, bila2 masa bleh terjah kannnnn!!


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net